Historie

Het CvC is in 1993 opgericht door Ali Hanekroot en Marga Schreuder; twee pioniers die het vanuit Amerika overgewaaide mediation graag binnen Nederland een plaats wilden geven. Ali en Marga ontwikkelden een instituut dat zich richtte op alle aspecten van conflicthantering en onderhandelen. Het voornaamste doel was een professionele vakopleiding voor mediators (toen nog conflictbemiddelaars) aan te bieden, die zich niet slechts richtte op het aanleren van een aantal extra vaardigheden, maar ook op de attitude van de mediator. De visie hierbij was een potentieel te ontwikkelen van goed opgeleide en geïnspireerde mediators vanuit verschillende beroepsachtergronden en op verschillende conflictgebieden, inzetbaar in heel Nederland.

De eerste Mediationopleiding (destijds: Leergang Conflictbemiddeling) startte in september 1994, en ontving enthousiaste reacties.

In 1997 startte Nicolette Bremerkamp als trainer bij het CvC, waarna zij in 1999 ‘maat’ werd. In 2000 trok Ali Hanekroot zich terug als directeur. Hij bleef wel als trainer aan het CvC verbonden tot hij in 2006 overleed.

In 2007 ontstond een drievrouwschap toen Linda Reijerkerk zich bij Marga en Nicolette voegde. Toen Marga en Nicolette in 2009 beide hun taken als directeur neerlegden, is Maarten Bakker aangetrokken. Vanaf juli 2013 is Linda Reijerkerk directeur van het CvC.

Voor vragen en advies op maat

(023) 5323196
Neem contact op Bel mij terug