Opleidingen Coachopleiding Leergang Oplossingsgericht Coachen

Leergang Oplossingsgericht Coachen

Kosten: € 3850,-
Duur: 6 maanden
51
PE punten
Categorie 1a

Samenvatting

Opleiding tot Oplossingsgericht Coach.

Na deze intensieve opleiding tot professioneel coach bent u in staat cliënten op een oplossingsgerichte manier te coachen en zo te ondersteunen in het bereiken van de door hen zelf gekozen doelen.

De oplossingsgerichte (Solution Focused) aanpak is toekomstgericht en richt zich op de vraag: "Hoe wilt u dat het wordt?" U ondersteunt de door de cliënt gewenste gedragsveranderingen door gebruik te maken  van oplossingsgerichte interventies en technieken vanuit een basishouding van respect voor de aanpak van die persoon zelf. De oplossingsgerichte aanpak vergroot bij de cliënt het gevoel van competentie, zelfvertrouwen en daarmee de kans op duurzame verandering.

Na deze opleiding

  • Heeft u kennis en inzicht om oplossingsgericht te denken en te werken in het eigen werkveld.
  • Heeft u vaardigheden ontwikkeld en kunt u de relevante methoden en technieken van de oplossingsgerichte aanpak toepassen.
  • Kent u de oplossingsgerichte instrumenten en technieken en kunt u deze inzetten voor zowel teams als individuen.
  • Heeft u oplossingsgerichte vaardigheden ontwikkeld voor in de eigen praktijk en heeft u een houding ontwikkeld waarin de cliënt centraal staat.
  • Kunt u de aangeleerde coaching vaardigheden te integreren in de bij u al aanwezige competenties en ervaring en kunt u een coaching praktijk voeren als oplossingsgericht coach.
  • Kunt u oplossingsgerichte verandertrajecten begeleiden, zowel individueel als in groepen, teams, of organisaties.

Werkwijze

De coachopleiding bestaat uit 5 blokken van 2 trainingsdagen verspreid over 5 maanden en 1 individueel coachgesprek met een trainer. Wij hebben gekozen voor deze gespreide aanpak, zodat u de gelegenheid heeft, om tussen de opleidingsblokken, studieopdrachten uit te werken en praktijkervaring op te doen door zelf coachingsgesprekken te voeren. Op deze wijze heeft u ook echt de tijd om u het oplossingsgericht denken en werken in een doorlopend leerproces eigen te maken. Zo kan deze coaching opleiding een enorme impuls geven aan uw professionele en persoonlijk ontwikkeling.

Voor deelnemers met aantoonbare coach ervaring of afgeronde mediationopleiding is vrijstelling mogelijk voor het eerste blok (waarin algemene coachvaardigheden aan de orde komen). De prijs van de opleiding bedraagt dan 3850,- euro. De kosten voor het volgen van 5 blokken (of in plaats van blok 1 een voorbereidende sessie) is € 4550,-

De coachopleiding zelf heeft het karakter van een persoonlijk coachingsproces. U wordt uitgenodigd steeds een link te leggen naar uw eigen praktijk en uit te zoeken wat u kunt gebruiken als professional in uw eigen werksituatie.


Voor wie is deze opleiding

De Leergang Oplossingsgericht Coachen is voor mensen die als doel hebben anderen professioneel te begeleiden dan wel de intentie hebben als professioneel coach aan het werk te gaan. Dit kan zowel zijn als zelfstandig coach of binnen een organisatie waarin coaching een nevenfunctie of -taak is.

Voor deelname is HBO of academisch werk- en denkniveau vereist. 

U kunt voor meer informatie contact opnemen met onze opleidingscoordinator Anita Oud. Zij heeft zelf in 2014 de Leergang Oplossingsgericht Coachen gevolgd en kan uit eigen ervaring uw vragen beantwoorden. Zij is bereikbaar op telefoonnummer: 023 5323196. Daarnaast kunt u ook onze brochure raadplegen zie: Brochure LOC.pdf


Accreditatie

De Leergang Oplossingsgericht Coachen is per 1 februari 2015 geaccrediteerd door de NOBCO.



Reviews

"Het mooie van oplossingsgericht coachen is dat je het altijd en overal kunt inzetten: op je werk (binnen je team, in een vergadering) en privé! Daarom gun ik deze leergang iedereen!"

Cursist Coachopleiding 2014

"Dromen, durven, coachen. De oplossing is deze opleiding doen!"

Cursist Coachopleiding 2014
Startdatum

24 september 2018
Haarlem
Opleidingsdata
Blok 1: 24 en 25 september 2018*
Blok 2: 4 en 5 oktober  2018
Blok 3: 1 en 2 november 2018
Blok 4: 13 en 14 december 2018
Portfoliogesprekken optie datum 21 januari 2019**
Blok 5: 24 en 25 januari 2019

*dit blok is voor de niet mediator of niet ervaren coach. Op deze data vinden ook de voorbereidende gesprekken plaats. Voor degene die starten vanaf blok 2, ook data van blok 1 voorlopig reserveren. 
**portfoliogesprek, deze gesprekken van ongeveer een uur per persoon worden begin van de opleiding ingedeeld. Datum voorlopig reserveren. 

Voor vragen en advies op maat

(023) 5323196
Neem contact op Bel mij terug