Opleidingen Mediationopleiding Mediationopleiding Curaçao

Mediationopleiding Curaçao

Kosten: € 2990,-
Duur: 6 dagen

Samenvatting

Mediationopleiding Curaçao
Speciaal voor de Nederlandse Antillen heeft het CvC een versnelde Mediationopleiding samengesteld van 6 volle dagen (54 uur training). Dit programma voldoet aan de eisen die zijn gesteld door het MfN in Nederland. De cases voor de rollenspelen zijn vrijwel allemaal aan herkenbare plaatselijke conflicten ontleend. Momenteel wordt ook gewerkt aan een aansluitend programma voor een of meer Specialisatie trainingen in dezelfde periode. Wij onderzoeken hiervoor nog de behoefte en denken aan specialisatie herstelrecht mediation, systemisch werken in mediations en Harvard onderhandelen. Echter dit kan afhankelijk van de behoefte die er is nog gewijzigd worden. Houd u hiervoor onze website en nieuwsbrief in de gaten.

Na deze opleiding

 • Kent u de werkterreinen en werkzaamheden van de professionele mediator.
 • Heeft u een gedegen instrumentarium om als mediator aan de slag te gaan.
 • Kunt u een mediationproces structureren.
 • Heeft u uw eigen specifieke kwaliteiten, beroepshouding en ethiek ontwikkeld.
 • Heeft u inzicht verkregen in mogelijkheden en beperkingen van mediation.
 • Onderkent u de plaats van mediation naast andere mogelijkheden voor het hanteren van conflicten.
 • Ontvangt u het opleidingscertificaat welke u toegang biedt tot de onafhankelijke MfN accreditatie tot professioneel mediator.

Cursisten ontvangen een syllabus (bij de prijs inbegrepen) en een literatuurlijst met verplichte en aanbevolen lectuur (niet bij de prijs inbegrepen, in totaal ongeveer 275,- euro). Hiernaast krijgen cursisten toegang tot onze E-learning omgeving.
Inbegrepen zijn koffie, thee, fris, lunch op alle trainingsdagen en op dag 1 een kennismakingsdiner. Niet inbegrepen zijn reis- en verblijfkosten.

 Brochure Mediationopleiding Curacao.pdf

Werkwijze

De opleiding bestaat uit zes dagen. Tijdens deze opleidingsdagen zal het verloop van een mediation volgens de CvC Mediationcirkel gevolgd worden. Alle thema's en vaardigheden die spelen tijdens iedere fase van de Mediationcirkel komen daarbij aan bod en worden intensief geoefend. 

Voor wie is deze opleiding

 • Managers, afdelingshoofden, personeelsfunctionarissen en vertrouwenspersonen in organisaties.
 • Functionarissen, al dan niet in overheidsdienst of in bestuursfuncties, en deel uitmakend van organen die klagers of bezwaarden horen voordat de formele procesgang plaatsvindt.
 • Bedrijfsjuristen, notarissen, advocaten, rechtshelpers in de meest uitgebreide zin.
 • Psychologen en professionele hulpverleners.
 • Zij die bemiddelingskwaliteiten in hun huidige of toekomstige functie willen inbouwen.
Voor deelname dient u te beschikken over HBO+/WO werk- en denkniveau. Bij HBO+ niveau is aantoonbare werkervaring op academisch niveau vereist. 

Het aantal deelnemers per opleidingsgroep is maximaal 16 personen. Selectie vindt plaats op basis van een persoonlijk geschreven biografie/motivatie, eventueel gevolgd door een intakegesprek.

Accreditatie

De Mediationopleiding van het CvC is een door het MfN erkende opleiding tot mediator. Cursisten die bij het CvC de opleiding hebben afgerond, kunnen er voor kiezen tot het MfN register toe te treden. Voor toetreding tot het MfN register dient u te slagen voor een theorie-examen en een assessment. Meer informatie over het deze examens vindt u op www.mediationtoets.nl.De toets kan op de Antillen zelf worden afgenomen door INTOP en het Assessment kan óf met een video-opname op het eiland óf in Nederland worden afgelegd. Een examencommissie beoordeelt de theorietoets c.q. het assessment.

Voor actuele informatie over het MfN register verwijzen wij u graag naar de website van het MfN www.mfnregister.nl.

De Mediationopleiding van het CvC is tevens geaccrediteerd door het Nederlands Instituut Psychologen (NIP).

Voor vragen en advies op maat

(023) 5323196
Neem contact op Bel mij terug