Opleidingen Meer trainingen Het leiderschap van de mediator in beelden

Het leiderschap van de mediator in beelden

Kosten: € 795,-
Duur: 3 dagdelen
9
PE punten
Categorie 1a

Samenvatting

In juli 2017 heeft Robin op verzoek van het CvC de workshop De Reis van de Held gegeven tijdenes de CvC Trainersacademy. Wij waren zo enthousiast over zijn aanpak en zagen zoveel raakvlakken tussen "De reis van de Held" en de verschillende fases in een mediationproces, dat hieruit de module ‘Het Leiderschap van de Mediator in Beelden’ is ontstaan.

Het leiderschap van de mediator in beelden is een leiderschapsmodule van totaal 3 dagdelen waarin deelnemers aan de hand van De reis van de Held(in) opnieuw kijken naar het leiderschap van de mediator aan de hand van een verhalende structuur.

Iedere mediationopdracht kan worden gezien als een verhaal, waarin de kenmerken van een klassiek verhaal overeenkomen met de fases van intake, exploratiefase, onderhandelingsfase en afsluiting.

De module ‘Het Leiderschap van de Mediator in Beelden’ gaat vooral over ervaren. 
Woorden en uitleg schieten daarom vaak te kort.

Kernwoorden echter zijn: persoonlijk leiderschap, de mediator als leider van het proces, ontwikkeling, invloed vergroten, meerdere perspectieven ervaren en regie behouden.

"Je begrijpt het pas als je het ziet"

Na deze opleiding

  • bent u zich als mediator bewust van uw rol als faciliterend leider tijdens het proces;
  • herkent u de diverse archetypen ‘aan tafel’ en weet u hoe daarmee om te gaan;
  • weet u de regie te houden op het proces.

Werkwijze

Door te kijken naar filmbeelden wordt de leerbeleving intens meegemaakt. Na ieder fragment volgt een bespreking, plenair of in subgroepen om ieder aspect van het leiderschap van de mediator diepgaand te bespreken. Deelnemers reflecteren op zichzelf en op elkaar aan de hand van hun eigen verhalen en ervaringen.  

Voor wie is deze opleiding

Mediators
Coaches
Trainers

Accreditatie

Bij de MfN worden 9 PE punten aangevraagd in de categorie 1a

Trainer

Voor vragen en advies op maat

(023) 5323196
Neem contact op Bel mij terug