Skip to main content
Boksen en Mediation

In deze workshop gebruiken ze het ‘sparren’ als metafoor voor jouw gedrag in spannende situaties. Al snel wordt het duidelijk hoe het echt met je gaat en wat voor gedrag je laat zien als je je in een spannende situatie bevindt. Je lichaam liegt niet en dat spreekt boekdelen. Door stil te staan bij wat er met je gebeurt tijdens een rondje ‘sparren’ krijg je persoonlijk inzicht over wat spanning lichamelijk en geestelijk met je doet.

Ze werken met een model gebaseerd op het boek de ‘Kunst van het Oorlogvoeren’ van Sun Tzu. In het Nederlands wordt dit vaak vertaald als ‘Winnen zonder strijd’ en dat is ook de kern van deze workshop. De primaire reactie van deelnemers voert vaak de boventoon en dat werkt contraproductief of escalerend; ondanks het feit dat dit nooit je intentie was.

Zij leren je dat het ook anders kan; dat je al ‘sparrend’ bewust en dus strategisch om kan gaan met je eigen impulsen. Het doel hiervan is om in contact met je opponent te blijven, de spanning te neutraliseren en zo beiden te kunnen blijven zeggen wat jullie te zeggen hebben.  Dan kun je letterlijk spreken van een win-win situatie; je wordt er alle twee beter van en het levert je energie op i.p.v. dat het je energie kost.

Deze workshop wordt gegeven door Iwan en Thomas.

Iwan                                               Thomas