Skip to main content

Onderhandelen is in elke aspect van de zakenwereld aan de orde van de dag.
Hoe effectief ben jij (student) in een zakelijke onderhandeling? En in een onderhandeling die door een mediator wordt begeleid? Hoe zorg je dat je met je wederpartij tot overeenstemming komt? Met optimaal resultaat voor jezelf? Hoe opereer je in een real life business setting?

Wie, wanneer & waar?
De competitie wordt georganiseerd door het Centrum voor Conflicthantering CVC (initiatiefnemer van dit event) in samenwerking met de Nederlandse Mediatorsvereniging NMv en het gerenommeerd advocatenkantoor Houthoff.
Het evenement vindt plaats op 24 november en 25 november 2022 bij Houthoff, advocatenkantoor aan de Zuid-as in Amsterdam.

Wat ga je doen?
Je formeert een team van maximaal 4 studenten. Je zoekt een coach die jullie team ondersteunt, iemand met mediation-ervaring. Als team ga je onderhandelen over een business casus met een ander studententeam uit Nederland. De onderhandelingen worden geleid en beoordeeld door een team van ervaren professionele mediators. Je team bestaat uit minimaal één rechtenstudent, die de rol van advocaat speelt in de mediation.
LET OP: anders dan de naam doet vermoeden, gaat het er bij de competitie niet om of je een goede mediator bent, maar of je een goede zakelijk onderhandelaar bent in een business mediation setting.
De competitie heet Business Mediation and Negotiation Competition 2022 omdat die is gebaseerd op de prestigieuze Parijse, internationale variant (ICC International Commercial Mediation Competition) waar honderden studenten van over de hele wereld aan meedoen en die in 2022 al voor de 17e keer georganiseerd is.

Wat kan je winnen?
Meedoen betekent in ieder geval een inspirerende en leerzame ervaring en de mogelijkheid tot het leggen van interessante contacten. De hoofdprijs van de Nederlandse Competition is € 1000,- , ter beschikking gesteld door de NMv voor tegemoetkoming in de reis- en verblijfkosten bij een deelnameplaats in de ‘18th International Commercial Mediation Competition 2023’ in februari 2023 in Parijs (zie: https://iccwbo.org/dispute-resolution-services/professional-development/international-commercial-mediation-competition/) of in de Competition in Wenen.

Regels en kosten
Inschrijven kan tot 14 oktober 2022. Na inschrijving ontvang je van ons alle ins en outs over de competitie en de spelregels en daarnaast tips hoe je je kunt voorbereiden. Belangrijkste voorwaarde voor deelname is dat je in het studiejaar 2022/2023 als student ingeschreven staat bij een universiteit. Er zijn dit jaar geen kosten verbonden aan deelname.

Meld je aan!
Doe mee aan de Business Mediation and Negotiation Competition 2022 en meld je aan via mediation@cvc.nl waarna je een aanmeldformulier van ons zult ontvangen. Leuk op je CV en dé kans om in contact te komen met gerenommeerde advocaten, mediators en andere professionals.

Bekijk de officiële flyer hier