Skip to main content

De lezing: “Systemisch werken in mediation“, stelt u in staat kennis te nemen van de inhoud van de training Systemisch werken die het CvC op 25 & 26 juni 2020 aanbiedt. Naast informatie over de training, geeft de trainer u ook een beter beeld van Systemisch werken in mediation. We hebben hierbij alle tijd ingeruimd voor informatie en het stellen en beantwoorden van vragen.

In het systemische gedachtegoed staat centraal, dat ieder individu ook deel uitmaakt van grotere gehelen (systemen) en dat dit verregaande invloed op hem heeft. Een systeem is onderhevig aan bepaalde dynamieken en altijd gericht op overleving en balans. Op de eerste plaats is ieder mens onlosmakelijk verbonden met zijn oorspronkelijk familiesysteem. Daarnaast maakt de mens gedurende zijn leven deel uit van verschillende andere systemen, bijv. binnen zijn studie of in het werk. Met dat verschil dat het hier niet onlosmakelijk is.

Als je lid bent van een systeem, ben je onderdeel van haar dynamiek en mogelijke verstoringen daarin – of je nu wilt of niet. Meestal zijn deze dynamieken voor degene die deel uitmaakt van het systeem niet zichtbaar en ook ongrijpbaar. Daar is in eerste instantie een blik van buiten voor nodig. Een blik die vooral kijkt naar wat er op de achtergrond meeloopt.

Als mediator kan je ervan uitgaan dat iedere persoon die bij je aan tafel zit met zijn of haar eigen verhaal, geschiedenis en context komt. En dat geldt voor jezelf als mediator natuurlijk ook. Niet zelden verklaren de context en de geschiedenis veel van zijn of haar vraag/probleem. Systemisch waarnemen en denken verandert je blik op de situatie op diepgaande wijze, geeft je nieuwe belangrijke informatie en kan leiden tot een andere aanpak en manier van analyseren.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Kosten: Gratis
MfN punten: 0 punten
Datum: 11 juni 2020
Duur: 1 avond
Tijd: 19:00 – 21:00 uur
Locatie: Deze lezing wordt online gegeven via ZOOM
Vooropleiding: geen, HBO+/WO werk- en denkniveau
Maximaal aantal deelnemers: 30 personen

Lezing Systemisch werken in mediation