Skip to main content

De overheid is al langere tijd actief als het gaat om het verbeteren van de relatie tussen overheid en burgers. Gemeenten ontwikkelen zich op het gebied van proactieve geschillenoplossing. Onderdeel hiervan is de zogenaamde ‘informele aanpak’, waarbij het gaat om een meer persoonlijke benadering, oplossingsgericht communiceren en het herstellen en bewaken van het vertrouwen van de burger.

Om medewerkers binnen de gemeente te equiperen met de juiste vaardigheden, vragen zij ons om een op maat gemaakte training Conflictvaardigheden te ontwikkelen en te verzorgen. In de training wordt ingegaan op de basis van communicatieleer en conflicttheorie. De medewerkers leren o.a. een conflictdiagnose stellen en oefenen intensief met mediationvaardigheden, die zij kunnen inzetten ter de-escalatie en oplossing van (potentiële) conflicten. Bij het oefenen met de mediationvaardigheden is steeds aandacht voor de ontwikkeling van een passende attitude.

In deze Informatiesessie vertellen we u graag meer over de waarde die deze training kan hebben voor uw organisatie of team en horen we graag van u met welke conflictdynamiek u dagelijks te maken heeft en hoe u hier nu mee omgaat.

Heeft u interesse in deze informatiesessie? Dan kunt u zich hier inschrijven.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Kosten: Gratis
Duur: 1 uur
Datum: 17 december 2020
Tijd: 16:00 – 17:00 uur
Locatie: Online via ZOOM (uitnodiging volgt na inschrijven)
Vooropleiding: HBO+/WO werk- en denkniveau
Maximaal aantal deelnemers: 20 personen

U kunt zich aanmelden door op deze link te klikken.

mr. Linda Couwenberg
mediator, trainer
mr. Corinne Lemkes
Trainer
Kees van Eijk
mediator | facilitator | trainer