Skip to main content

LOS UW arbeidsCONFLICT OP MET ONZE ERVAREN MEDIATORS!

Bevindt u zich al maanden in een arbeidsconflict of wilt u een conflict op de werkvloer juist vóór zijn? Dan kan arbeidsmediation uitkomst bieden. De ervaren arbeidsmediators van het Centrum voor Conflicthantering treden op als onafhankelijke bemiddelaars. Onze mediators helpen u een oplossing te vinden die voor alle betrokkenen acceptabel is. Via arbeidsmediation schept u ruimte om verder te komen.

Wat doet een arbeidsmediator?

Een arbeidsmediator helpt partijen die zich in een arbeidsconflict of vastgelopen situatie bevinden, de kwestie op te lossen. Dit betreffen conflicten die gerelateerd zijn aan de werkvloer, denk aan een probleem tussen een leidinggevende en werknemer, CAO onderhandelingen, een conflict binnen het team, een ontslag, of een kwestie waar collega’s samen niet uitkomen.

De arbeidsmediator treedt op als neutrale bemiddelaar en waarborgt een veilige omgeving waarin constructieve gesprekken kunnen plaatsvinden. De mediator stelt zich onafhankelijk op en brengt nieuwe inzichten en mogelijkheden boven tafel die de betrokkenen zelf niet meer in het vizier krijgen.

Waarom kiezen voor arbeidsmediation?

Een verstoorde arbeidsrelatie kan grote gevolgen hebben. Op zowel zakelijk als persoonlijk vlak. Bemiddeling via arbeidsmediation biedt u concrete voordelen:

 • Arbeidsmediation is meestal sneller dan een juridische procedure;
 • Met arbeidsmediation houdt u het proces in eigen hand;  u bent niet afhankelijk van een uitspraak van een rechter of arbiter;
 • Partijen die voor arbeidsmediation kiezen, behouden vaak een betere zakelijke relatie;
 • Arbeidsmediation biedt betrokkenen een veilige omgeving om zich uit te spreken;
 • De hoge kosten van een langlopend arbeidsconflict kunnen door enkele mediation sessies al volledig verholpen worden;
 • Na afronding van het mediationtraject zijn de overeengekomen afspraken verwerkt in een schriftelijke overeenkomst.

Wie kan een arbeidsmediator inschakelen?

Iedereen kan een arbeidsmediator inschakelen. Wilt u een conflict op de werkvloer oplossen? Komt u er als werkgever niet uit met uw werknemer? Of juist andersom? Met een arbeidsmediator kunt u verdere escalatie voorkomen én samen op zoek gaan naar  concrete oplossingen. 

Conflicten waarin een arbeidsmediator kan bemiddelen, zijn bijvoorbeeld (dreigend) ontslag, een verstoorde gezagsrelatie of een slecht functionerende samenwerking (tussen collega’s of verschillende teams). Een arbeidsmediator zorgt er als neutrale bemiddelaar voor dat alle partijen een stem krijgen in de oplossing.

Bij mediation is het uitgangspunt dat alle partijen vrijwillig meedoen.

Hoe werkt arbeidsmediation?

In arbeidsmediation worden de volgende stappen doorlopen:

 • Er vinden aparte intakegesprekken plaats met alle betrokkenen;
 • Ondertekening van een mediationovereenkomst waarin de deelnemers en de mediator samen afspreken hun uiterste best te doen om de kwestie via mediation op te lossen;
 • Gemiddeld vinden er 2 of 3 gezamenlijke gesprekken plaats van elk 2 of 2,5 uur;
 • Tussen deze gesprekken door zijn er korte procesverslagen;
 • Alles is vertrouwelijk;
 • De mediation wordt afgerond met een afsluitende, juridisch bindende overeenkomst tussen de betrokkenen.

Waarom kiezen voor een arbeidsmediator van het Centrum voor Conflicthantering?

Het Centrum voor Conflicthantering heeft als grondlegger van mediation in Nederland meer dan 25 jaar ervaring in het werkveld. Onze arbeidsmediators zijn allen geregistreerd bij het MfN (en vaak ook bij NIP, NOVA, IMI, IAM, WWLegal) en bezitten de nodige kennis op juridisch, psychologisch, financieel en fiscaal gebied.

Hoewel verbinding altijd centraal staat, houden onze mediators de zakelijke aspecten ook scherp in de gaten. Zoals een eventuele ontslagvergoeding, WW rechten, opzegtermijnen, en concurrentiebedingen.  

Alle partijen, werkgever én werknemer(s), werken samen om tot een goede oplossing te komen. Onze CvC mediators zijn bij uitstek toegerust om het juiste gespreksklimaat te creëren waarin alle betrokkenen hun inbreng hebben en hun eigen verantwoordelijkheid kunnen nemen.

Mocht u meer behoefte hebben aan (team)coaching, klik dan hier voor de  mogelijkheden die wij u kunnen bieden.

Vrijblijvend contact opnemen

Wist u dat u geheel vrijblijvend contact met ons kunt opnemen? Wij staan u graag te woord en via een gratis oriënterend gesprek komt u erachter of onze mediators u verder kunnen helpen. Stel al uw vragen, neem direct contact met ons op via het contactformulier!

→ Direct contact opnemen met een mediator? Klik hier.

Arbeidsmediation in tijden van Corona

In de uitdagende coronatijd is de vraag naar arbeidsmediators enorm gestegen. Werknemers hebben het niet altijd even makkelijk met thuiswerken, of voelen zich minder gemotiveerd vanwege deze langdurige crisis. Werkgevers hebben op hun beurt te maken met veel onzekerheden. Juist daarom moeten eventuele conflicten in een vroeg stadium begeleid worden. Het is van belang om te focussen op een goede arbeidsrelatie en het gesprek met elkaar aan te gaan.

Het Centrum voor Conflicthantering biedt arbeidsmediation online of op locatie aan. Tevens kan een mediation veilig in de ruime vergaderruimtes bij ons op kantoor in Haarlem gefaciliteerd worden. Uiteraard altijd met inachtneming van de adviezen van het RIVM.

Overige mediationdiensten van het Centrum voor Conflicthantering

Wij helpen organisaties, bedrijven, overheden, buren, maatschappen, en andere partijen om (dreigende) conflicten op te lossen. Bent u op zoek naar meer informatie over onze uiteenlopende diensten? Bekijk deze hier:

Zakelijke mediation
Overheidsmediation
Interculturele mediation
Mediation ruimtelijke ordening


GA IN GESPREK MET ONZE MEDIATORS

Bent u op zoek naar een mediator? Wij begrijpen dat u vast nog vragen hebt. Op deze pagina kunt u een overzicht van onze mediators vinden. U kunt Linda Reijerkerk en Eliane Dosker vrijblijvend benaderen voor meer informatie, of een gesprek om uw vragen te stellen vanuit uw situatie.

Of neem direct contact op met secretariaat. Wij helpen u graag verder.

E-mail: mediation@cvc.nl

Telefoon: 023 532 31 96


 

mfn-register   nip-logo

mediator-nodig

EEN arbeidsMEDIATOR INSCHAKELEN?

Wilt u een arbeidsmediator inschakelen? Of heeft u nog vragen over het proces? Neem contact met ons op via 023 532 31 96 of mediation@cvc.nl.

U kunt ook vrijblijvend het onderstaande formulier invullen. Wij brengen u in contact met de meest geschikte mediator voor uw situatie.