Skip to main content

Zoekt u onafhankelijke bemiddeling in een conflict? Een mediator kan als neutrale bemiddelingsdeskundige, bijdragen in het opnieuw tot stand brengen van de communicatie, waardoor beide partijen vanuit werkelijke belangen gezamenlijk tot een oplossing komen. Zelfs na een langdurige impasse. Hieronder vindt u de verschillende mediators die aangesloten zijn bij het Centrum voor Conflicthantering. Al onze mediators zijn geregistreerd bij het MfN. 

 

linda-reijerkerk-mediator
Linda Reijerkerk

Linda Reijerkerk is meer dan 20 jaar MfN registermediator  en is daarnaast ook IAM en IMI mediator en heeft als specialisatie Multiparty- en teammediation op het gebied van business-to-business, teamconflicten, ruimtelijke ordening en milieuconflicten, samenwerkingsvraagstukken en zakelijke geschillen. Zij is tevens directeur, trainer en Oplossingsgericht Coach bij het Centrum voor Conflicthantering.

Zij heeft vele complexe mediations op haar naar staan, o.a. bij het bedrijfsleven (MKB en grote bedrijfsleven) of de overheid zoals gemeenten, provincies, waterschappen en samenwerkingsdiensten.

Linda vindt het belangrijk dat mensen elkaar kunnen ‘horen’ en elkaars perspectieven kunnen zien in een mediation.

Zij is voormalig voorzitter van de Europese Mediators Vereniging en van de Stichting Mediation in Milieu en Ruimtelijke Ordening, voormalig bestuurslid van de NMV en andere koepelorganisaties. Zij heeft een aantal standaardpublicaties over mediation op haar naam staan, waaronder de boeken Groepsmediation (SDU) en de Praktijkgids Mediation (Kluwer).

 

eliane-dosker-mediator

Eliane Dosker

Van advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek, hoofd Juridische Zaken bij KLM, rechter bij de Rechtbank Amsterdam tot betrokken en succesvol MfN-geregistreerd mediator. Eliane begeleidt al jaren op professionele wijze uiteenlopende conflicten.

Als mediator focust Eliane zich met name op zakelijke en arbeidsgeschillen. Complexe onderwerpen zoals bestuursconflicten in professionele samenwerkingsverbanden, samenwerkingsproblemen in een ziekenhuis, of een arbeidskwestie in het basisonderwijs, Eliane weet op een verbindende manier samen met de betrokkenen de kern van de kwestie helder te krijgen. Om vervolgens tot een duurzame oplossing te komen. De rode draad in het werk van Eliane is oprecht het gesprek aangaan, met aandacht en interesse.

Tot op heden combineert Eliane het mediatorschap met haar juridische achtergrond. Eliane is nog steeds actief als plaatsvervangend rechter voor de Rechtbank Amsterdam, en zij is vaardighedentrainer van de Beroepsopleiding Advocatuur. Eliane is verbonden aan het CvC als mediator en als trainer van de beroepsopleiding tot mediator.
Elianes ervaring in zowel de juridische wereld als in het mediationvakgebied maakt haar een unieke mediator en conflictbemiddelaar.

hans-bekker-mediator

Hans Bekkers

Hans Bekkers is MfN-registermediator en heeft als specialisatie conflicten waarbij meerdere partijen betrokken zijn, zoals overheden, ondernemingen en burgers. Als voorzitter van de SMRO, Stichting Mediations in milieu en Ruimtelijke Ordening, draagt hij bij aan de ontwikkeling van het vakmanschap en de succesvolle inzet van mediators door overheden en bedrijven. Hij schreef onder andere mee aan de SMRO-uitgave: ‘Doorbreken van impasses, de praktijk van de leefomgevingsmediator’ en recentelijk ‘Bruggenbouwers’.  Daarnaast voert hij als procesleider participatietrajecten en beleidsbemiddeling uit voor overheden en bedrijven. Hij zorgt voor voortgang en fungeert als neutrale verbindende schakel tussen bewoners, overheden en ondernemingen. Ook als schakel met het bestuur. Citaat van een bestuurder: “Hans is een betrouwbare schakel in complexe bestuurlijke processen, snel schakelend van adviseur tot probleemoplosser zonder het einddoel uit het oog te verliezen.” Hans geeft trainingen over mediation en beleidsbemiddeling, waarbij hij theorie weet te voorzien van ervaringen uit de praktijk.

 

linda-couwenberg

Linda Couwenberg

Linda Couwenberg (1974) is MfN-registermediator en jurist met ruime ervaring binnen de advocatuur en het bedrijfsleven. Als advocaat specialiseerde zij zich in het insolventierecht en trad zij regelmatig op als curator in faillissementen. Een aantal jaren was zij werkzaam als interim-jurist binnen het bedrijfsleven en de financiële sector. Als mediator richt Linda zich onder andere op zakelijke geschillen. Mediation in faillissementszaken heeft haar bijzondere aandacht. Linda is oprichter en partner van de Mediation Kamer Amsterdam, een samenwerkingsverband van zakelijke mediators. Sinds 2016 is Linda trainer voor het CvC en geeft zij maatwerktrainingen aan bedrijven en overheden op het gebied van conflictvaardigheden.

 

paulien-defour

Paulien Defoer

Paulien Defoer is mediator, coach en gespreksbegeleider.

Haar manier van werken kenmerkt zich door met aandacht te luisteren, vragen, reflecteren, analyseren en concretiseren. Zij begeleidt de deelnemers om duidelijk te krijgen waar het echt om gaat en samen tot een gewenste oplossing of verbetering van situatie te komen. Paulien heeft enkele jaren als consultant in de arbeidsbemiddeling gewerkt. Sinds 2012 is zij werkzaam als MfN-registermediator. Sindsdien is zij betrokken gebleven bij het oplossen van conflicten en verbeteren van de samenwerking tussen mediator collega’s op het werk; zowel met mediation als met coaching. Vanuit haar persoonlijke interesse voor de kracht van het herstelrecht en slachtoffer-daderbemiddeling, heeft zij zich in 2013 ook gespecialiseerd als in strafzaken. Nu werkt Paulien als mediator vooral in arbeidszaken, strafzaken en in relaties.

 

marike-groenendijk-mediator

Marike Groenendijk

Marike heeft ruim 25 jaar ervaring in de bedrijfsgezondheidszorg en arbeid gerelateerde kwesties. Zij volgde haar mediationopleiding bij het CvC en is MfN registermediator. In de regio Kennemerland wordt zij ook regelmatig gevraagd voor buurtbemiddelingen. Naast MfN-registermediator is zij LVV-geregistreerd extern vertrouwenspersoon bij verschillende organisaties.

Marike geeft als algemeen manager leiding aan het CvC team en zorgt ervoor dat alle bedrijfsprocessen binnen het CvC zo goed mogelijk verlopen. Zij is een bruggenbouwer die zoekt naar verbinding. Als programmamanager voor verschillende landelijke en Europese projecten binnen het bedrijfsleven, overheid, gemeenten en gezondheidszorginstellingen, is zij tevens een goede gesprekspartner voor het ontwikkelen van maatwerktrainingen of onderzoek & adviesprojecten binnen uw organisatie.

 

Heeft u een mediator nodig?

Neem contact op met: Kavita Nagesar, 023 532 31 96 of mediation@cvc.nl. U kunt ook vrijblijvend het onderstaande formulier invullen. Wij brengen u in contact met de meest geschikte mediator voor uw situatie.