Skip to main content
overzicht
  • kosten: € 550
  • duur: 1 dag

Bepaal de waarde van mediation voor u en voor uw organisatie en ga actief aan de slag met het ontwikkelen van uw mediationvaardigheden en het bereiken van uw doel met behoud van een prettige relatie!

Tijdens de training bepalen we samen met u de waarde van mediation voor u en uw organisatie en komen onderwerpen aan de orde als:  ‘Wat is mediation en wat is mediation niet?’; ‘Wanneer is het inzetten van mediation zinvol?’; ‘Hoe verloopt een mediation in grote lijnen en specifiek voor u en uw organisatie?’; ‘Wat is de rol van de mediator, de deelnemers en eventuele derden bij een mediation?’

Ook leert u (beter) omgaan met conflictsituaties op de werkvloer, conflicten tussen personen en conflicten tussen meerdere partijen (organisaties). U leert op een effectieve manier kijken naar conflicten en ontwikkelt  een aantal specifieke mediationvaardigheden, zoals het omzetten van standpunten in belangen.

Lenka Hora Adema
Trainer

Doelen van training kennismaken met mediation

Na het volgen van deze training Mediationvaardigheden:

  • Weet u wat mediation inhoudt en wat de waarde van mediation is voor u en uw  organisatie;
  • Weet u wanneer het inzetten van mediation zinvol is;
  • Hoe een mediation in grote lijnen verloopt voor u en uw organisatie;
  • Weet u wat de rol is van de mediator, deelnemers en eventuele derden bij een mediation;
  • Heeft u een aantal mediationvaardigheden geleerd waar u direct mee aan de slag kan!

Voor wie en ingangseisen

Voor deelname dient u te beschikken over HBO+/WO werk- en denkniveau. Het aantal deelnemers per opleidingsgroep is maximaal 16 personen. De training Mediationvaardigheden is met name gericht op managers, juristen, HR functionarissen, vertrouwenspersonen, bezwaar- en klachtafhandelaars, coaches en beleidsmedewerkers.

Werkwijze

De training is zeer afwisselend en actief. Het programma kent een korte theoretische onderbouwing en veel oefenmomenten, gebruikmakend van gevarieerde werkvormen en praktijksimulaties. Er wordt gewerkt met eigen casuïstiek die voorafgaand aan de training door cursisten kan worden ingebracht. Tijdens deze eendaagse training ontvangt u informatie om u te ondersteunen bij het in de praktijk brengen van de verworven kennis en vaardigheden. Deze methode, die succesvol is gebleken, helpt om het geleerde weer in herinnering te brengen en er stapsgewijs mee aan de slag te gaan.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Kosten: € 550
Duur: 1 dag
Tijd: 9:30 – 17:00 uur
Locatie: Haarlem op de Nieuwe Gracht 74, 2011 NJ op 1e verdieping
Vooropleiding: geen, HBO+/WO werk- en denkniveau
Maximaal aantal deelnemers: 16 personen
Erkenning: geen MfN PE punten

Trainingsdata

De training staat gepland op maandag 20 januari 2020

Kosten

Inclusief: koffie/thee, lunches, een syllabus, readers, hand-outs en gebruik van de digitale leeromgeving.
Exclusief: eventuele reis- en verblijfskosten, verplichte en aanbevolen literatuur.
Het CvC is vrijgesteld van BTW.

Inschrijven

Vanuit onze website wordt u doorgeleid naar onze opleidingsportaal waar u zich kunt inschrijven. U verlaat hierbij deze website.

Direct inschrijven

Via onderstaande agenda kunt u zich direct inschrijven voor de opleiding van uw keuze. U gaat hiervoor naar ons opleidingsportaal.