Skip to main content
overzicht
  • kosten: € 495
  • duur: 1 dagdeel
  • 6 PE punten Categorie 1a

Is mindfulness iets voor mij? Wat kan het mij bieden? Hoe oefen ik mindfulness? Waar moet ik dan beginnen, of hoe kan ik mijn oefening verdiepen? Wat heb ik er aan in mijn werk als mediator en/of coach?

‘ hoe mindfulness vitaliteit, veerkracht en persoonlijke effectiviteit kan versterken’  

Ivanka Koster
Trainer
Frida Huigen
Trainer

Praktische informatie en inschrijven

Duur: 1 dag
Tijd: 9:30 – 17:00 uur
Kosten: € 495
Locatie: Haarlem Nieuwe Gracht 74, 2011 NJ op 1e verdieping
Vooropleiding: HBO+/WO werk- en denkniveau en basisopleiding tot MfN-erkend mediator
Maximaal aantal deelnemers: 16 personen
Erkenning: 6 MfN PE-punten in categorie 1a

TRAININGSDATA

Deze training zal plaatsvinden op:

  • 26 juni 2019

Doelen training Mindfulness in mediation

Uitdaging, verandering, conflict, ongemak, stress en lastige situaties, als mediator of coach weet je als geen ander dat dit hoort bij het leven. Dit is je werkterrein en hier ben je dagelijks met mensen mee aan de slag. Je weet dat hoe we met lastige en uitdagende situaties omgaan, niet alleen grotendeels de kwaliteit van ons leven bepaalt, maar ook ons vermogen tot groei en ontwikkeling. Zonder dat we het ons altijd beseffen, reageert ons brein op lastige situaties met allerlei automatische reacties, die weer invloed hebben op hoe we ons voelen en gedragen. Als wij ons niet bewust zijn van deze automatische patronen geven wij, door te reageren op gebeurtenissen van buitenaf of van binnenuit, onze eigen regie in het leven uit handen. Want automatische patronen zijn niet altijd helpend, maar leiden juist regelmatig tot een verstoring van ons welbevinden en onze relatie met anderen.

Mindfulness biedt je concrete handvatten om aandachtiger te leven en meer vanuit een bewuste intentie de uitdagingen van het leven aan te gaan. Hierdoor kan je je vitaliteit, veerkracht en persoonlijke effectiviteit vergroten.

Voor wie en ingangseisen

De training Leiderschap voor de mediator in beelden is voor:

  • Mediators
  • Coaches
  • Trainers

programma

– Wat is mindfulness?
– Werking van het brein en de achtergronden van mindfulness
– Praktische basisoefeningen
– Automatische patronen herkennen
– Intentioneel handelen
– Wat kan mindfulness voor jou als mediator of coach betekenen?

Werkwijze

Je maakt in deze eendaagse training op een praktische manier kennis met mindfulness. We combineren korte stukjes theorie over ons brein en de achtergronden van mindfulness met een aantal basisoefeningen, die je in je werk als mediator en coach en in je privé-leven kunt integreren. Je ontvangt na de trainingsdag een reader met daarin de oefeningen die we tijdens de training doen. Ook krijg je toegang tot audiobestanden met daarin begeleide mindfulness oefeningen.

Trainers

De training wordt gegeven door Ivanka Koster en Frida Huigen.

Ivanka is werkzaam als trainer, coach en MfN mediator. Als mindfulnesstrainer werkt zij voor (o.a.) Schouten & Nelissen. Ivanka is lid van de VMBN (Vereniging voor Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen; categorie 1 lid). Ivanka is MfN (voorheen NMI) mediator sinds 2005.

Kosten

Inclusief: koffie/thee, lunches, een syllabus, readers, hand-outs en gebruik van de digitale leeromgeving.
Exclusief: eventuele reis- en verblijfskosten, verplichte en aanbevolen literatuur.
Het CvC is vrijgesteld van BTW.

Inschrijven

Vanuit onze website wordt u doorgeleid naar onze opleidingsportaal waar u zich kunt inschrijven. U verlaat hierbij deze website. Na inschrijving wordt u verzocht om een korte biografie en motivatie voor de opleiding in te sturen.

Direct inschrijven

Via onderstaande agenda kun je je direct inschrijven voor de opleiding van jouw keuze. Je gaat hiervoor naar ons opleidingsportaal.

Accreditatie