Skip to main content
overzicht
  • kosten: € 550
  • duur: 1 dag
  • 6 PE punten Categorie 1a

Het ligt altijd aan de andere partij. Zij waren te goedertrouw en daar heeft de ander misbruik van gemaakt. Zij zijn het slachtoffer en de andere partij is de schuld van alles wat hen is overkomen. Slachtoffer-zijn is niet langer beschamend. Er valt kennelijk wat mee te winnen, maar het kan onderlinge verhoudingen behoorlijk beschadigen en een mediationproces flink frustreren. Slachtoffergedrag staat zelf beschikken en het in vrijheid beslissen in de weg. Wat drijft partijen die in hun slachtofferrol blijven hangen? En hoe kunt u dit als mediator doorbreken?

Kees van Eijk
mediator | facilitator | trainer
Mirjam Duyser
Trainer

Trainingsdata

Kosten

Inclusief: koffie/thee, lunches, een syllabus, readers, hand-outs en gebruik van de digitale leeromgeving.
Exclusief: eventuele reis- en verblijfskosten, verplichte en aanbevolen literatuur.
Het CvC is vrijgesteld van BTW.

Inschrijven

Na inschrijving wordt u verzocht om een korte biografie en motivatie voor de opleiding in te sturen.

Doelen van Slachtoffergedrag

  • weet u meer over slachtoffergedrag en de instandhouding ervan
  • hebt u meer mogelijkheden voor interventie
  • kunt u beter omgaan met cliĂ«nten die slachtoffergedrag vertonen

Werkwijze

In deze ééndaagse training ligt de focus op het adequaat omgaan met slachtoffergedrag in onder andere juridische samenwerking (advocatuur) en mediation. Er wordt een beknopte inleiding gegeven over het ontstaan en in stand houden van wat wordt gezien als slachtoffergedrag. Daarnaast worden diverse interventiemogelijkheden onder de loep genomen en uitgeprobeerd in rollenspelen en met een trainingsacteur. Op deze manier zullen de deelnemers zich zekerder en beter toegerust voelen.

Praktische, interactieve training

Het Centrum voor Conflicthantering (CvC) leert u in deze training omgaan met cliënten die slachtoffergedrag vertonen en daarin blijven hangen. Na een theoretische inleiding gaat u vooral praktisch aan de slag. In rollenspellen en met een trainingsacteur oefent u verschillende situaties en interventies, zodat u zich in uw praktijk zeker voelt en beter toegerust om deze cliënten te helpen. De training is een verdiepingsmodule na de training conflictueuze persoonlijkheden, maar is ook als losse training te volgen.

Voor wie en ingangseisen

De training Slachtoffergedrag is met name gericht op: advocaten, mediators en conflictmanagers. We bieden deze training ook in-company aan. Voor meer informatie belt u (023) 532 31 96 of mailt u naar maatwerk@cvc.nl.

Waardering en beoordeling

Cursisten aan het woord.

"Mooie training. Veel geleerd en fijne sfeer. Bedankt."

Accreditatie