Skip to main content

Achteraf leiden gebeurtenissen die je het liefst had willen vermijden vaak tot de grootste persoonlijke inzichten en groei. Conflicten zijn daarom te waardevol om ze door anderen te laten ‘oplossen’.

Ik ben MfN register-mediator sinds 2006 en heb een consultancy achtergrond in het bedrijfsleven. Daarin heb ik zakelijke mediations begeleid en interne arbeidsmediation als dienst opgezet. Naast mediator ben ik praktijktrainer conflicthantering voor onder andere defensie, politie, justitie en gemeenten, en ondersteun ik mediators bij de voorbereiding van praktijkassessments.

Sinds 2014 heb ik mij specifiek toegelegd op herstel-mediations in strafrechtzaken. Ik begeleid gesprekken tussen verdachten/daders en slachtoffers of nabestaanden die vanuit de politie, rechtbank of reclassering zijn doorverwezen. Als mediator in strafrechtzaken ben ik verbonden aan de rechtbanken Gelderland en Overijssel. Ik publiceer met regelmaat over deze specifieke vorm van herstel in vaktijdschriften.

 In mediations en bij het faciliteren van dialogen werkt ik volgens de transformatieve aanpak zoals ontwikkeld door Robert A. Baruch Bush en Joseph A. Folger (auteurs van ‘The Promise of Mediation’). Ik ben door het Amerikaanse ‘Institute for the Study for Conflict Transformation’ gecertificeerd mediator. Mijn focus ligt op het helpen verbeteren (transformeren) van de communicatie tussen betrokkenen.

Ik ben praktijkbeoefenaar van het theravada boeddhisme en ruim vijftien jaar actief lid van de Vrijmetselarij. Daarnaast werk ik als vrijwilliger in de palliatief terminale zorg en als bemiddelaar in buurtconflicten.