Skip to main content
Blog

Praktijkcase: Licht in de duisternis

ga terug naar het overzicht

Auteur: Linda Reijerkerk
Uit: Doorbreken van Impasses

Wat was er aan de hand?

In een gemeente was een probleem ontstaan met de leverancier van de straatverlichting. De gemeente had na een herindeling een contract gesloten met een bedrijf op het gebied van verkeersregelinstallaties, straatmeubilair en openbare verlichting met een looptijd van 5 jaar. Het geschil ging over de hoogte van de overnamesom die de gemeente zou moeten betalen. De discussie ging over het verschil van inzicht over de waarde van de geïnstalleerde openbare verlichting. Partijen lagen daarbij een paar miljoen euro uit elkaar. Naast de zakelijke aspecten speelden ook de persoonlijke/emotionele aspecten een duidelijke rol in deze mediation. Het bedrijf had het financieel lastig, maar ook de gemeente worstelde. De rechtbank had mediation aan de partijen voorgesteld. Mede omdat een snelle oplossing werd gezocht en geen lange juridische procedures.

Download het hele artikel

Download het artikel ‘licht in de duisternis’ door uw emailadres achter te laten. Wij nemen u op in ons emailbestand, waaruit u zich altijd weer gemakkelijk kunt afmelden, wanneer u geen interesse meer heeft. Let op! wij vragen u om het mailadres te bevestigen. Het kan zijn dat deze mail in uw reclame- of spamfilter terechtkomt. Ontvangt u niets kijkt u dan eerst daar. Na deze bevestiging ontvangt u de downloadlink.

 

Doorbreken van impasses – de praktijk van de leefomgevingsmediator

Het boek ‘Doorbreken van impasses’ bevat een keur aan praktijkvoorbeelden van conflicten in de leefomgevingen en de rol van mediation. Verschillende auteurs beschrijven de situatie, hoe het proces verliep en wat uiteindelijk bijdroeg aan de oplossing voor het conflict. Linda Reijerkerk en Hans Bekkers van het CvC hebben als auteurs hun bijdragen aan dit boek geleverd.

Herkent u de situatie waarin een dijkverzwaring aan de orde is of het verleggen van een trambaan? Hoe langer de zaak voortduurt hoe meer partijen aanspraak maken op hun betrokkenheid. Iedereen heeft een mening en wil die kenbaar maken. Hoe ga je de dialoog aan, hoe schep je vertrouwen tussen partijen, doorbreek of voorkom je impasses en kom je samen tot duurzame en gedragen oplossingen? Daarover gaat dit boek.

Stichting Mediation MRO

De Stichting Mediation in Milieu en Ruimtelijke Ordening is een van de sectoren waarmee de Nederlandse Mediators vereniging NMV samenwerkt. Daarnaast is de Stichting aangesloten via de Vereniging Mediators bij de Overheid VMO bij de MfN.

Naar boven
XS SM MD LG XL XXL