Skip to main content

HET STAP BUDGET

Het STAP-budget is een subsidieregeling waarmee werkenden en werkzoekenden jaarlijks maximaal € 1.000,- kunnen aanvragen voor scholing en ontwikkeling. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. U kunt dit budget gebruiken voor een training, opleiding of cursus. U kunt voor al onze opleidingen en trainingen het STAP-budget aanvragen en gebruiken. Dat betekent dat u helemaal zelf kunt bepalen wat u gaat studeren; of dat nu een volledige (erkende) opleiding is of een kortere opleiding tot € 1.000,-. Met het STAP-budget kunt u zelfs kosteloos studeren. Rondt u uw opleiding succesvol af? Dan hoeft u het budget niet terug te betalen.

HET AANVRAAGPROCES

Inschrijven opleiding of training bij het CvC

U kunt uzelf nu al inschrijven voor een opleiding of training naar keuze. Als uw inschrijving door ons is goedgekeurd, ontvangt u van ons een STAP-aanmeldingsbewijs. Die heeft u nodig voor het aanvragen van het STAP-budget bij het UWV.

U kunt alleen STAP-budget aanvragen voor een opleiding die 4 weken start ná uw aanvraag, en die start binnen 3 maanden na het aanvraagtijdvak. Als u voor uw opleiding op 1 november STAP aanvraagt, dient deze dus te starten na 29 november en uiterlijk in de maand maart van 2023. De opleidingen en trainingen die binnen dit tijdvak vallen zijn:

Specialisatie tot Businessmediator
Specialisatie tot Overheidsmediator
Leergang Oplossingsgericht Coachen
Mediationopleiding Haarlem
Mediationopleiding Groningen
Mediationopleiding Den Bosch
Oplossingsgericht Coachen tijdens de Caucus

Aanvragen STAP budget bij het UWV

U kunt het STAP-budget aanvragen bij het UWV via de volgende link: UWV_STAP – Scholingsregister (stapuwv.nl). De eerstvolgende mogelijkheid hiertoe is dinsdag 1 november vanaf 10.00 uur. Voor elke aanvraagtermijn wordt een beperkt budget beschikbaar gesteld door de overheid. Daarvoor geldt: op is op! We raden daarom aan om uzelf zo snel mogelijk in te schrijven en om 10:00 klaar te zitten om u in te schrijven voor de opleiding of training van uw keuze!

LET OP! Schrijf uzelf dus op tijd in voor een opleiding, zodat u op 1 november meteen het STAP-budget kunt aanvragen. 

DE TIJDVAKKEN

  • 1 november: uw opleiding dient 4 weken na aanvraag en uiterlijk in maart 2023 te starten.
  • 1 januari: uw opleiding dient 4 weken na aanvraag en uiterlijk in mei 2023 te starten.
  • 1 maart: uw opleiding dient 4 weken na aanvraag en uiterlijk in juli 2023 te starten.
  • 1 juli: uw opleiding dient 4 weken na aanvraag en uiterlijk in november 2023 te starten.
  • 1 september: uw opleiding dient 4 weken na aanvraag en uiterlijk in januari 2024 te starten.