Skip to main content

HET STAP BUDGET

Het STAP-budget is een subsidieregeling waarmee werkenden en werkzoekenden jaarlijks maximaal €1.000,- kunnen aanvragen voor scholing en ontwikkeling. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. U kunt dit budget gebruiken voor een training, opleiding of cursus. U kunt voor al onze opleidingen en trainingen het STAP-budget aanvragen en gebruiken. Dat betekent dat u helemaal zelf kunt bepalen wat u gaat studeren; of dat nu een volledige (erkende) opleiding is of een kortere opleiding tot € 1.000,-. Met het STAP-budget kunt u zelfs kosteloos studeren. Rondt u uw opleiding succesvol af? Dan hoeft u het budget niet terug te betalen.

HET AANVRAAGPROCES

Inschrijven opleiding of training bij het CvC

U kunt uzelf nu al inschrijven voor een opleiding of training naar keuze. Als uw inschrijving door ons is goedgekeurd, ontvangt u van ons een STAP-aanmeldingsbewijs. Die heeft u nodig voor het aanvragen van het STAP-budget bij het UWV.

U kunt alleen STAP-budget aanvragen voor een opleiding die 4 weken start ná uw aanvraag, en die start binnen 3 maanden na het aanvraagtijdvak. Als u voor uw opleiding op 3 juli om 10:00 uur! STAP aanvraagt, dient deze dus te starten na 24 juli en uiterlijk 30 november 2023 gegeven te worden. De opleidingen en trainingen die binnen dit tijdvak vallen zijn:

Versnelde Mediationopleiding in Curaçao
Beroepsopleiding tot Legal Mediator
Interculturele Mediator
Leergang Oplossingsgericht Coachen
Mediationopleiding september Haarlem
Specialisatie Overheidsmediation
Mediationopleiding november Haarlem
Masterclass Harvard Onderhandelen
Specialisatie Arbeidsmediation
Stakeholderparticipatie
Specialisatie Business Mediator
Mediation rondom het sterfbed
Voorbereiding Live MfN Assessment 

Aanvragen STAP budget bij het UWV

U kunt het STAP-budget aanvragen bij het UWV via de volgende link: UWV_STAP – Scholingsregister (stapuwv.nl). De eerstvolgende mogelijkheid hiertoe is maandag 3 juli om 10.00 uur. Voor elke aanvraagtermijn wordt een beperkt budget beschikbaar gesteld door de overheid. Daarvoor geldt: op is op! We raden daarom aan om uzelf zo snel mogelijk in te schrijven en om 10:00 klaar te zitten om u in te schrijven voor de opleiding of training van uw keuze!

LET OP! Schrijf uzelf dus op tijd in voor een opleiding, zodat u op 1 mei meteen het STAP-budget kunt aanvragen. 

DE TIJDVAKKEN

  • 3 juli: uw opleiding dient 4 weken na aanvraag en uiterlijk in 30 november 2023 te starten.
  • 4 september: uw opleiding dient 4 weken na aanvraag en uiterlijk in 31 januari 2024 te starten.
  • 1 november: uw opleiding dient 4 weken na aanvraag en uiterlijk in 31 maart 2024 te starten.